De beste rådene for å fjerne rødbetflekker

Rødbetflekker kan være vriene å få bort. Her er tipsene om hvordan du fjerner dem.

rødbetflekk

Pannestekte, kokte, urtebakte, saltbakte, moste og gratinerte – ja, rødbeter kan brukes på svært mange vis ifølge Bama, og er rike på viktige næringstoffer. Det er mye positivt med rødbeter, men en negativ ting kan være at den har så sterke fargestoffer at det derfor kan være vanskelige å fjerne.

For å unngå at rødbetflekker setter seg i klærne bør du ikke bruke for lang tid til å grue deg til vasken eller vente til svigermor er klar til å gi sine beste tips. Ekspertenes første bud for å fjerne rødbetflekker, er nemlig å ta dem så fort som mulig.

Hvis du har mulighet til å ta av deg plagget, men ikke kan vaske det, så skyll gjennom med så varmt vann som tekstilen tåler. En fersk rødbetflekk vil ofte gå bort da. Eventuelt kan du påføre litt Zalo på flekken før du skyller, om du ikke har vaskemidler tilgjengelige.

Slik vasker du vekk rødbetflekker

Når du skal vaske plagget med rødbetflekken i vaskemaskin, har vi følgende tips for å fjerne flekken:

  • Forbehandle flekken med litt flytende vaskemiddel før du legger det i maskinen. Du gjør dette ved å påføre litt flytende Blenda Sensitiv rett på flekken og la det virke i inntil en halv time. På silke og ull anbefaler vi at du bruker Milo i stedet.
  • Velg et vaskeprogram med så høy temperatur som mulig. Hvis plagget tåler 50–60 grader, er sjansen for å fjerne rødbetflekken mye høyere.
  • Et vaskepulver med blekemiddel, som Blenda Sensitiv Hvitt, øker sjansen for å fjerne flekken.

Hvis flekken sitter på et plagg med sterke farger, må du selvfølgelig vurdere hvorvidt du tar sjansen på å bruke blekemiddel. Også resten av fargen kan jo bli bleket noe. Du kan eventuelt forsøke å vaske plagget med et vaskemiddel for farget tøy først, og eventuelt vaske det med blekemiddel senere hvis rødbetflekken ikke gikk bort.

Har du andre flekker på klærne som må vaskes? Sjekk ut flekkbiblioteket vårt med mange gode tips til flekkfjerning.